ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση της ΔΙΣ με το Ιντιστούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη διδασκαλία των θρησκευτικών

Συνάντηση της ΔΙΣ με το Ιντιστούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη διδασκαλία των θρησκευτικών
Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου 2015-2016 Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης (φωτογραφία αρχείου)

Συνάντηση με τα μέλη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχαν σήμερα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει ήδη καταθέσει στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη τις προτάσεις της για τη διδασκαλία των θρησκευτικών.

Η επιστολή που έχει κοινοποιήσει στον υπουργό Παιδείας η ΔΙΣ περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - και την εισήγηση του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

ΔΙΣ: Μόνο μερικά θρησκειολογικά στοιχεία στα θρησκευτικά

Στην εισήγησή του ο κ. Ιερόθεος αναφέρει ότι δεν είναι αντίθετος στην εισαγωγή ορισμένων θρησκειολογικών κεφαλαίων στο κάθε βιβλίο που αφορά τα θρησκευτικά.

Επισημαίνει ωστόσο ότι το θέμα: «πρέπει να επικεντρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών με τη δική του θεματική μεθοδολογία, στο οποίο όμως μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα, οπότε να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο - όχι σε κάθε μάθημα - μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με την θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του νέου προγράμματος σπουδών».

Με το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών ασχολείται αντιπροσωπεία της ΔΙΣ που αποτελείται από τους Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Ιερόθεο, Καστορίας Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, καθώς και τον Ειδικό Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου κ. Θ. Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Ιερώνυμου με Τσίπρα για τον αποκλεισμό κληρικών απο τα σχολεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ