ΕΛΛΑΔΑ

Αποχή δικηγόρων: Συνεχίζεται έως τις 16 Μαρτίου

Αποχή δικηγόρων: Συνεχίζεται έως τις 16 Μαρτίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα για το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αποφάσισε παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Τετάρτη, 16 Μαρτίου και σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στις 15 Μαρτίου προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις.

Παράλληλα, ο προεδρεύων της ολομέλειας Βασίλης Αλεξανδρής ενημέρωσε τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε έγγραφο αίτημα του δικηγορικού σώματος για χορήγηση των σχετικών αναλογιστικών μελετών που έχουν συνταχθεί, υποστήριξε ότι «δεν υφίστανται αναλογιστικές μελέτες -όπως ο ίδιος διαβεβαίωνε δημοσίως- παρά μόνον «αναλογιστικές προβολές και αναλύσεις ποσοτικών στοιχείων».

Επίσης, επισημάνθηκε ότι ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ακόμη στην απαντητική επιστολή του, πως οι «προβολές και αναλύσεις», δεν είναι «ολοκληρωμένα έγγραφα» καθ' όσον δεν φέρουν υπογραφή και το περιεχόμενό τους «μπορεί οποτεδήποτε να μεταβληθεί» και να δημιουργήσει «σύγχυση και παρανοήσεις».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ