ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Αναστασόπουλος: Το δικαστήριο μπορεί να κινηθεί στο ανώτατο πλαίσιο ποινής

Δίκη Χρυσής Αυγής - Αναστασόπουλος: Το δικαστήριο μπορεί να κινηθεί στο ανώτατο πλαίσιο ποινής
CNN Greece/Σπύρος Μελλισάρης

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος μίλησε για τις ποινές και τα ελαφρυντικά των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής.

«Ο ποινικός κώδικας ορίζει συγκεκριμένες περιπτώσεις τις οποίες μπορεί να αναγνωριστεί μια ελαφρυντική περίσταση. Αυτό όμως είναι στην κρίση του δικαστηρίου, αν το δικαστήριο κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν υπάγεται σ’ αυτές ακόμα και αν τις επικαλείται το δικαστήριο μπορεί να αποκρύψει την αναγνώριση αυτών των περιστάσεων όπως και έκανε για αυτούς που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αναστασόπουλος.

«Το πλαίσιο ποινής είναι 5-15 χρόνια, το δικαστήριο μπορεί να κινηθεί στο ανώτατο πλαίσιο όταν δεν έχει αναγνωριστεί ελαφρυντική περίσταση», συμπλήρωσε.

«Θεωρητικά το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να μην οδηγήσει κανένα σήμερα στη φυλακή αν χορηγήσει ποινές. Έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει αναστολή υπό όρους», τόνισε ο δικηγόρος.

«Εφόσον κάποιος έχει διωχθεί η καταδικαστεί για αδικήματα όπως είναι η εγκληματική οργάνωση υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας, να μην μπορεί δηλαδή κάποιος να θέσει υποψηφιότητα εφόσον έχει κριθεί ένοχος», κατέληξε ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ