ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Γιάννη Αμανατίδη με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για το προσφυγικό

Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Γιάννη Αμανατίδη με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών για το προσφυγικό
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, στη Γενεύη με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, κ. Γεώργιο Λαιμόπουλο καθώς και με τους κ. Peter Prove, Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων και κ. Michele Nseir, υπεύθυνο για θέματα Μέσης Ανατολής.

Κατά τη συνάντηση διερεύνησαν τη δυνατότητα συνεργασίας με φορείς στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο κ. Λαιμόπουλος δεσμεύτηκε για «κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του προσφυγικού» μέσω του ισχυρού δικτύου επαφών, το οποίο διαθέτει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων, κ. Peter Prove, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών», κάνοντας αναφορά στις χώρες προτεραιότητάς του: η Ελλάδα ως χώρα διέλευσης μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών και η Γερμανία με τη Σουηδία ως χώρες προορισμού των μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ