ΕΛΛΑΔΑ

Διοίκηση Αθλητισμού: Πρόγραμμα σπουδών από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Διοίκηση Αθλητισμού: Πρόγραμμα σπουδών από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ

Με 120 φοιτητές και φοιτήτριες ξεκινάει φέτος το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη «Διοίκηση Αθλητισμού» που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). 

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΕΟΕ μεταξύ του προέδρου του ΕΑΠ, καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα και των Σπύρου Καπράλου και Μανώλη Κολυμπάδη, προέδρου και γενικού γραμματέας της ΕΟΕ αντίστοιχα.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος καθηγητής Νίκος Θεοδωράκης, ο οποίος και ανέφερε ότι ένας από τους βασικότερους στόχους του προγράμματος είναι το να αποκτήσουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριές του τη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ασκήσουν αποτελεσματική διοίκηση στο χώρο των Αθλητικών Ομοσπονδιών και σωματείων.

Με βάση τα παραπάνω και αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης των διοικητικών στελεχών στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού, συμφωνήθηκε από τους προέδρους των δύο φορέων να δοθεί ένας αριθμός υποτροφιών σε αθλητές και στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών για την κατάρτιση των στελεχών τους.

Επίσης, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και της ΕΟΕ η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών δράσεων που θα έχουν ως στόχο τόσο τα διοικητικά στελέχη των ομοσπονδιών και των σωματείων, κυρίως όμως τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της διοίκησης αθλητικών οργανισμών.

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ περιλαμβάνει μία σειρά μαθημάτων όπως το μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ του αθλητισμού, τα οικονομικά του αθλητισμού, η συμπεριφορά των αθλητικών καταναλωτών, η διακυβέρνηση των αθλητικών οργανισμών, η διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων και η διεκδίκηση και η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων.

Στα μαθήματά του θα διδάξουν διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ