ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε πλοίο - Επιστρέφει στον Πειραιά

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε πλοίο - Επιστρέφει στον Πειραιά
ΙΝΤΙΜΕ

Τρία θετικά κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεστ έγιναν την Κυριακή, 11/10 στον Πειραιά και βγήκαν θετικά τα τρία ενώ το πλοίο ήταν εν πω προς Σαντορίνη.

Το πρώτο κρούσμα πρόκειται για έναν μηχανικό, ο οποίος είχε πυρετό και δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Το 2ο κρούσμα ήταν ένας δόκιμος μηχανικός με ήπια συμπτώματα του ανωτέρου αναπνευστικού, που απομονώθηκε σε καμπίνα και το 3ο ένας θαλαμηπόλος που ήταν στενή επαφή του δοκίμου μηχανικού.

Ο θαλαμηπόλος δεν είχε συμπτώματα, εργάστηκε με μάσκα και μόλις έμαθαν ότι είναι θετικός απομονώθηκε στην καμπίνα.

Από την ιχνηλάτηση δεν πρόεκυψαν στενές επαφές με επιβάτες. Αποβιβάστηκαν όλοι και το πλοίο πηρέ εντολή να επιστρέψει σήμερα, Τρίτη, στις 18.00 στον Πειραιά από τη Σαντορίνη άδειο, ώστε να γίνει τεστ σε όλους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η εταιρεία μας έχοντας εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο την διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη σήμερα 12/10/2020 σε επαναληπτικά τεστ του ιού.

Κατά τη διάρκεια του πλού από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλού από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” είναι θετικά στον ιό.

Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε επαφή με το επιβατικό κοινό.

Μετά από αυτό, ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συμβάν σε συνάρτηση με την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων του πλοίου θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο τύπου.

Με τιμή,
ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E.»

14 θετικά κρούσματα στη Νίκαια

Παράλληλα, συνολικά 722 rapid τεστ για covid-19, διενεργήθηκαν σήμερα, Τρίτη, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πολίτες, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια.

Βρέθηκαν 14 θετικά και αφορούν σε Έλληνες (10 άνδρες, 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ