ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Φύσσας: Δικαιωθήκαμε, η οργή μου όμως παραμένει

Παναγιώτης Φύσσας: Δικαιωθήκαμε, η οργή μου όμως παραμένει
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Νιώσαμε πολύ καλά εγώ και η οικογένειά μου. Είδαμε ότι δικαιωθήκαμε. Είδαμε ότι υπάρχει υγιής κόσμος, δεν είναι τελικά όλοι φασίστες. Ευτυχώς είναι μικρό το ποσοστό αυτό». Αυτό δήλωσε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Εξήγησε ωστόσο, ότι ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν, αλλά και την οικογένειά του να βλέπουν τους κατηγορούμενους να είναι σπίτι τους, ενώ όπως είπε η οργή του παραμένει. Αναφερόμενος ειδικά στον δολοφόνο του Παύλου, Γιώργο Ρουπακιά, ο κ. Φύσσας είπε ότι δεν του φτάνει η ποινή των ισοβίων και πως θα ήθελε κάτι παραπάνω.

«Αν και πέρασαν εφτά βασανιστικά χρόνια με αυτούς τους ανθρώπους να είναι στα σπίτια τους και να απολαμβάνουν τη θαλπωρή της υγείας τους. Απαράδεκτο για μένα. Ειδικά μιλάω για το δολοφόνο-κτήνος, εφτά χρόνια να έχει ομολογήσει και να είναι στο σπίτι, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο. Και εξακολουθεί να είναι στο σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο πρόγραμμα της ΕΡΑ και στο κεντρικό μαγκαζίνο και συνέχισε:

«Οργισμένος ήμουν και είμαι. Και στη φυλακή να τον δω πάλι οργισμένος θα είμαι γιατί δεν μου φτάνει αυτή η ποινή, τα ισόβια. Θα ήθελα κάτι παραπάνω».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, ο κ. Φύσσας είπε ότι «καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι είναι σε λάθος μεριά. Έτσι νομίζω θα μπορέσουν να αποβάλλουν τον φασισμό. Τότε πιστεύω ναι θα έχουμε νικήσει τον φασισμό».

«Τελειώνοντας η ιστορία, μπαίνοντας στο σπίτι και κλείνοντας την πόρτα, η απώλεια είναι απώλεια. Αυτό το πράγμα δεν περνάει», κατέληξε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά το τέλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 12 το πρωί, με το δικαστήριο να ανακοινώνει την απόφασή του για τις ποινές στους καταδικασθέντες.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε κάθειρξη 13 ετών για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, ισόβια για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και κάθειρξη επτά ετών για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Για τους καταδικασθέντες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας προτείνει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην οργάνωση αλλά τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ