ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια και 10 χρόνια για το Γιώργο Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια και 10 χρόνια για το Γιώργο Ρουπακιά
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ισόβια συν μία 10ετία για το Γιώργο Ρουπακιά αποφάσισε το δικαστήριο.

Ειδικότερα, ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβάλλει το δικαστήριο στο Γιώργο Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και 10 έτη κάθειρξη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για οπλοκατοχή τέσσερα έτη και οπλοχρησία άλλα τέσσερα έτη.

Για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, συνοδηγό του Γιώργου Ρουπακιά και ένοχο για άμεση συνέργεια το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη οκτώ ετών, ενώ για την ένταξή του στην εγκληματική οργάνωση, κάθειρξη έξι ετών.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες για συνέργεια στην δολοφονία, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, επιβλήθηκαν ποινές μεταξύ έξι και οκτώ ετών.

Πηγές ΕΛΑΣ: Η αστυνομία είναι πανέτοιμη

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ