ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εξαντλήθηκε η αυστηρότητα - Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν εξαντλήθηκε η αυστηρότητα - Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα
AP Photo/Petros Giannakouris

Για την απόφαση της αναστολής των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς και για τις ποινές που ασκήθηκαν, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας ΦύσσαΕυγενία Τζομπατζόγλου.

Ειδικότερα, εξήγησε τη διαδικασία που χρειάζεται για την απόφαση της αναστολής των ποινών στη δίκη.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σήμερα θα μιλήσουν μάρτυρες υπεράσπισης -με εξαίρεση τον Ρουπακιά- που είναι κυρίως συγγενείς των κατηγορούμενων.

Όσον αφορά για τις ποινές, η κ. Τζομπατζόγλου, σημείωσε ότι είναι κοντά στο ανώτατο όριο.

Ωστόσο, όπως είπε, το δικαστήριο δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του όσον αφορά τις ποινές.

Για το αν τελικά, θα μπουν στη φυλακή και πόσο τελικά θα καθίσουν μέσα λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, η κ. Τζομπατζόγλου, υπογράμμισε ότι και με τον προηγούμενο να εκτίσουν μόνο τα 2/5 ή 3/5 της ποινής τους.

Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να γίνονται συμψηφισμοί με άλλες υποθέσεις διότι η συγκεκριμένη είναι πολύ διαφορετική, με πολύ συγκεκριμένο κατηγορητήριο και δικογραφία.

Η «μάχη» της αναστολής ποινής που θα κρίνει τις φυλακίσεις

Στο τελευταίο και κομβικό διαδικαστικό στάδιο βρίσκεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ανακοίνωση των συνολικών ποινών για τους 57 καταδικασθέντες.

Στις 10:00 το πρωί ξεκινά η τελευταία «μάχη» των συνηγόρων υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, προκειμένου οι εντολείς τους να μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης.

Η διαδικασία δεν εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα, αφού στο δικαστήριο θα προσέλθουν μάρτυρες των καταδικασθέντων που θα επιχειρηματολογήσουν για την αναστολή των ποινών.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου θα δώσει την πρότασή της επί των αναστολών (εξατομικευμένα για κάθε καταδικασθέντα) και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η «μάχη» της αναστολής ποινής που θα κρίνει τις φυλακίσεις

Μετά, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να λάβει την απόφασή του.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ