ΕΛΛΑΔΑ

Πιέσεις προς τη ΔΕΗ για μείωση των τιμολογίων

Πιέσεις προς τη ΔΕΗ για μείωση των τιμολογίων
Ουρές για την πληρωμή λογαριασμών στη ΔΕΗ (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εντείνονται οι πιέσεις προς τη ΔΕΗ για μείωση των τιμολογίων για το ηλεκτρικό ρεύμα. Μετά την ΡΑΕ, που άνοιξε το θέμα της μείωσης των τιμολογίων με παρέμβασή της προς τη ΔΕΗ, πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση ασκεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να έχουμε έστω και μια μικρή μείωση μέσα στο 2016, η οποία θα λειτουργήσει ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης παρουσίασε τις συμβάσεις της επιχείρησης για προμήθεια καυσίμων το 2016.

Πίεση προς τη ΔΕΗ για τη μείωση τιμολογίων έχει ασκήσει και η ΡΑΕ με επιστολή της με την οποία ζητούσε και στοιχεία για τη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής καθώς και εξηγήσεις για το εάν δικαιολογούνται τα επίπεδα τιμολογίων του 2012 που ισχύουν σήμερα, όταν οι τιμές των καυσίμων έχουν υποχωρήσει κατά 70%.

Πάντως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή, ο κ. Παναγιωτάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο της μείωσης, επισημαίνοντας τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση λόγω ανεξόφλητων οφειλών.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προαναγγέλλοντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ. «Η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένες, παρόλα αυτά υπάρχει η ανάγκη να δούμε περισσότερο ευέλικτους τρόπους, όπως για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργό ρυθμό», ανέφερε στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο περισσότερων δόσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ