Συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρων για τους αγρότες με τις απλήρωτες εισφορές
Οι επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, εκτός από τον συμψηφισμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις, θα συμψηφίζονται και με τις απλήρωτες ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές.
Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που προβλέπει, ότι εάν ο αγρότης έχει οφειλές σε εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, τότε το δημόσιο μπορεί να συμψηφίσει τις ανοικτές οφειλές με τα χρήματα που θα του επέστρεφε.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, εφορίες και τελωνεία θα συμψηφίζουν τα ποσά που οφείλουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με ληξιπρόθεσμα ή και μη ληξιπρόθεσμα χρέη των δικαιούχων προς το Δημόσιο.
Στη συνέχεια, αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς με χρέη προς το υπουργείο Οικονομικών απομένουν ποσά προς επιστροφή, τότε αυτά θα μπορούν να συμψηφίζονται και με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων προς τον ΟΓΑ ή άλλα ασφαλιστικά ταμεία! Αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομείνει κάποιο υπόλοιπο, οι δικαιούχοι θα το πάρουν ως επιστροφή από το Δημόσιο.
ΗΠΑ: Στα σκαριά η επέκταση του καταλόγου κρατών με ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59
Με μανία πλήττει την χώρα ο Byron - Δοκιμάζονται Σπάρτη και Εύβοια
08:44
Χίος: Βίντεο από τη δραματική διάσωση μητέρας και του 24χρονου γιου της από το φλεγόμενο σπίτι τους
08:40
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης: Η ποίηση, το ρεμπέτικο και η τέχνη που ζούμε
08:30