Συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρων για τους αγρότες με τις απλήρωτες εισφορές
Οι επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, εκτός από τον συμψηφισμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις, θα συμψηφίζονται και με τις απλήρωτες ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές.
Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που προβλέπει, ότι εάν ο αγρότης έχει οφειλές σε εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, τότε το δημόσιο μπορεί να συμψηφίσει τις ανοικτές οφειλές με τα χρήματα που θα του επέστρεφε.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, εφορίες και τελωνεία θα συμψηφίζουν τα ποσά που οφείλουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με ληξιπρόθεσμα ή και μη ληξιπρόθεσμα χρέη των δικαιούχων προς το Δημόσιο.
Στη συνέχεια, αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς με χρέη προς το υπουργείο Οικονομικών απομένουν ποσά προς επιστροφή, τότε αυτά θα μπορούν να συμψηφίζονται και με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων προς τον ΟΓΑ ή άλλα ασφαλιστικά ταμεία! Αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομείνει κάποιο υπόλοιπο, οι δικαιούχοι θα το πάρουν ως επιστροφή από το Δημόσιο.
Χεζμπολάχ: Η συμφωνία της κυβέρνησης με το Ισραήλ μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο
22:21
Παρά την αναστολή εκκένωσης στον Περσικό Κόλπο, 115 πλοία πέρασαν τα Στενά του Ορμούζ
22:17
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Neuville με Hyundai i20 N Rally1 στην κορυφή
22:08
Νετανιάχου για συμφωνία με το Λίβανο: Το Ισραήλ παραμένει στην ουδέτερη ζώνη στο νότο
21:59