ΕΛΛΑΔΑ

Τσακρής: «Ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερος»

Τσακρής: «Ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερος»

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο Newsbomb.gr, αναφέρθηκε στην πορεία του κορωνοϊού, στα μέτρα που έχουν ληφθεί, στην δύσκολη περίπτωση της Αττικής, καθώς και στα «κρυφά» κρούσματα.

O κ. Αθανάσιος Τσακρής, αναφορικά με τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, τόνισε πως με δεδομένη την υψηλή μολυσματικότητα του SARS-CoV-2 και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ελάττωση της θερμοκρασίας, τα υφιστάμενα μέτρα είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτίσουν την αυξητική πορεία της επιδημίας τους επόμενους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ιδιαίτερη βέβαια σημασία έχει η ορθή εφαρμογή των μέτρων, όπως είναι η σωστή χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

«Πιστεύω ότι καθώς η επιδημία θα εξελίσσεται, η συμπεριφορά μας θα αλλάξει σημαντικά προς την σωστή κατεύθυνση, ακόμη και χωρίς την επιβολή υποχρεωτικών μέτρων. Ήδη η αναγκαιότητα της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας γίνεται δεκτή ολοένα και από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ