ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας 8χρονης Αλεξίας: Μου άφησε ανάπηρο το παιδί - Αρνείται ποινική διαπραγμάτευση

Πατέρας 8χρονης Αλεξίας: Μου άφησε ανάπηρο το παιδί - Αρνείται ποινική διαπραγμάτευση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την  8χρονη Αλεξία, του κοριτσιού που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της το Πάσχα του 2019 στις Θεσπιές Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 55χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει παραδεχτεί την πράξη του, υπέβαλε αίτημα για ποινική διαπραγμάτευση, διαδικασία δηλαδή κατά την οποία η εισαγγελέας αποφασίζει για την ποινή του κατηγορουμένου, χωρίς να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Η οικογένεια της 8χρονης, ωστόσο, είναι αρνητική στο αίτημα του 55χρονου κατηγορούμενου για ποινική διαπραγμάτευση.

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega στην οποία μεταξύ άλλων είπε:

«Βάσει ενός καινούριου νόμου μας κάλεσε η εισαγγελέας, να προσχωρήσουμε σε ποινική διαπραγμάτευση της υπόθεσης προκειμένου ο κατηγορούμενος να μην βρεθεί στο δικαστήριο. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει και δεν θα γίνει δεκτό από τη μεριά μας με καμία κυβέρνηση. Θέλει να δικαστεί μέσα σε τέσσερις τοίχους».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της μικρής Αλεξίας, ο κ. Σαμαρτζής δήλωσε πως η κόρη του παραμένει καθηλωμένη στο κρεβάτι: «Μου άφησε ανάπηρο το παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο Ανδρέας Μήτσαινας, ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Αλεξίας, υπογράμμισε πως οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα δυστυχώς οδηγούν προς το ευμενέστερο τη θέση του κατηγορουμένου.

Η μικρή Αλεξία έχει υποβληθεί, μέχρι σήμερα, σε έξι χειρουργεία, ενώ έχει υποστεί αναπηρία κατά 95% εφόρου ζωής.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αλεξία, με τη βοήθεια όλων όσων πρόσφεραν χρήματα, ταξίδεψε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Παρέμεινε εκεί, μαζί με τη μητέρα της, μέχρι τον Μάρτιο.

Εξαιτίας της πανδημίας όμως του κορωνοϊού, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι ξεκίνησε φυσιοθεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα, αναμένοντας το μόσχευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ