ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Ηλιόπουλος: Δεύτερη ευκαιρία να ζήσω τη ζωή μου με την οικογένειά μου

Δίκη Χρυσής Αυγής – Ηλιόπουλος: Δεύτερη ευκαιρία να ζήσω τη ζωή μου με την οικογένειά μου
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την πικρία και τη στεναχώρια του για την καταδίκη του εξέφρασε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για ένταση στην εγκληματική οργάνωση.

Σε μια προσπάθεια να πείσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μην οδηγηθεί στις φυλακές, ο καταδικασθέντας ζήτησε από το δικαστήριο να του δώσει την ευκαιρία να βγάλει από πάνω του το στίγμα όχι τόσο για τον ίδιο αλλά για τις κόρες του.

Μάρτυρας για τη στήριξη του αιτήματός του έχει προσέλθει ο ιερέας αδερφός του.

«Θα παραβλέψω την πικρία μου και τη στεναχώρια μου για την καταδίκη και ζητώ να μου δώσετε το δικαίωμα να πάω σε δίκη σε β' βαθμό. Θα ήθελα να πάω στο εφετείο να βγάλω από πάνω μου το στίγμα, όχι τόσο για μένα όσο για τις κόρες μου που έχουν στιγματιστεί από αυτήν τη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σας ζητώ κυρία πρόεδρε να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω τη ζωή μου με την οικογένειά μου. Βρισκόμαστε με στήριξη παιδοψυχολόγων», συνέχισε.

Μάρτυρας για τη στήριξη του αιτήματός του ήταν ο ιερέας αδελφός του.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις 10:30 και αναμένεται -εκτός απροόπτου- η εισαγγελική πρόταση επί της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπεράσπισης.

Η αναστολή ποινής προβλέπεται αυτοδίκαια σε όσους έχει επιβληθεί ποινή έως 3 χρόνια, ωστόσο για τους καταδικασθέντες με μεγαλύτερες ποινές τον τελικό λόγο για το κατά πόσο θα εκτίσουν ποινή ή θα αφεθούν ελεύθεροι, έχει το δικαστήριο.

Σημειώνεται πως είναι αβέβαιο κατά πόσο η σημερινή διαδικασία θα οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε, όπως δικαιούται από το νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις μεγάλες ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, τους πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος, καθώς και τους συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα οδηγηθεί με βεβαιότητα στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ισόβια κάθειρξη που του επέβαλε το δικαστήριο.

Τα επιχειρήματα που έχει εγείρει η υπεράσπιση αφορούν την ανεπανόρθωτη βλάβη του συγγενικού τους περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα οι δικηγόροι τους διαμηνύουν ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Γι' αυτό και επιστρατεύτηκαν συγγενείς, γείτονες και σύντροφοι των καταδικασθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ