ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου

Μάτι: Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Ρένα Δούρου

Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η πρώην περιφερειάρχης Αττικής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έπειτα από τη 12ωρη απολογία της ενώπιον των ανακριτικών αρχών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Η πρώην περιφερειάρχης βρισκόταν ανάμεσα στους 20 κατηγορούμενους στην υπόθεση που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους

Η κυρία Δούρου προσήλθε στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, Θανάση Μαρνέρη, προκειμένου να απολογηθεί για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες που της έχουν αποδοδοθεί, υπό την ιδιότητα της επικεφαλής της Περιφέρειας, για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη φωτιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Μετά την εξαντλητική απολογητική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ελεύθερη την κατηγορουμένη.

Η Ρένα Δούρου στο υπόμνημα με τις εξηγήσεις της που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας υποστήριζε ότι η ίδια έπραξε το καθήκον της, τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάληξη.

Για την υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ