ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας
Screen Grab/YouTube

Στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Ρουβίκωνας πραγματοποιώντας παρέμβαση με αφορμή την «τραγική», όπως ανέφεραν στη σχετική ανακοίνωσή τους, κατάσταση στο χώρο της Παιδείας

Τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν έγιναν αντιληπτά στη διάρκεια της παρέμβασης που πραγματοποίησαν και έτσι έδρασαν ανενόχλητα.

Όπως φαίνεται από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ροβίκωνας, μέλη του πήγαν στο κτήριο του υπουργείου στο Μαρούσι και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο υπέρ την καταλήψεων.

«Ξύλο και χημικά έξω απ’ τη Βουλή και στο υπουργείο Παιδείας, συλλήψεις, κυνηγητό σε καταληψίες στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Οι πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης των καταληψιών από το κράτος, στρώνουν το χαλί στους επικίνδυνους τραμπούκους γονείς, καθηγητές και διευθυντές που επιτίθενται στις εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων ανά την Ελλάδα. Ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές/τριες παραμένει μεγαλειώδης, όσο και να συκοφαντείται από συντηρητικους κύκλους. Η Κεραμέως, ως βασικός εκφραστής των πολιτικών της κυβέρνησης συνεχίζει να προκαλεί με την απόφαση περί αποκλεισμού από την τηλεκπαίδευση μαθητών/τριών που συμμετείχαν σε καταλήψεις. Εικόνες από άλλη εποχή… Και φυσικά δεν έλειψαν οι σοφές ρήσεις… Όπως ότι 'ακόμα και 5 άτομα να βρίσκονταν στη σχολική τάξη πάλι θα υπήρχε συνωστισμός'.

Ένα κομμάτι των μαθητών/τριών μπορεί να λύγισε μπροστά στην τεράστια πίεση που του ασκήθηκε, αλλά παραμένουν ακόμα ζωντανές πολλές καταλήψεις, με παιδιά αποφασισμένα να το πάνε μέχρι τέλους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν βρεθεί στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου, στο Κολωνάκι, εγκαλώντας την για τις αντιεπιστημονικές θέσεις που έχει εκφράσει όσον αφορά για τον κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ