ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Δύο υπάλληλοι της Βουλής εντοπίστηκαν θετικοί - Rapid test στις επαφές τους

Κορωνοϊός: Δύο υπάλληλοι της Βουλής εντοπίστηκαν θετικοί - Rapid test στις επαφές τους
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Δύο υπάλληλοι της Βουλής που έχουν οικογενειακή σχέση μεταξύ τους εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ διενεργήθηκαν rapid test και απολύμανση των χώρων του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου.

Ο υπάλληλος, που εμφάνισε συμπτώματα, βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες, Σάββατο, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική σε κορωνοϊό ακόμη μία υπάλληλος του Κοινοβουλίου, που έχει οικογενειακή σχεση με το πρώτο κρούσμα. Η υπάλληλος αυτή επίσης εργάζεται σε κτίριο εκτός του Μεγάρου της Βουλής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους στη διάρκεια κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής και αναδείχθηκαν 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές.

Στις επαφές αυτές δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ' οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές.

Σήμερα, διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για τον νέο κορωνοϊό και το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν αρνητικό για όλες τις περιπτώσεις.

Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, σήμερα, διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ