ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητικό συλλαλητήριο: Στο αυτόφωρο 14χρονος για κακούργημα - Αντιδράσεις για την πολυήμερη κράτηση

Μαθητικό συλλαλητήριο: Στο αυτόφωρο 14χρονος για κακούργημα - Αντιδράσεις για την πολυήμερη κράτηση
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ένας 14χρονος μαθητής, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη συνελήφθη κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για το θέμα, ο 14χρονος κρατείται από εκείνη τη στιγμή στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες και παρά το γεγονός ότι «κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης».

Η πολυήμερη κράτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για απαράδεκτη σύλληψη ενός μαθητή που δεν έκανε τίποτα μεμπτό απλά «βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή».

Ο 14χρονος μαθητής αναμένεται να περάσει αυτόφωρο σήμερα Δευτέρα, ενώ στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμένεται να βρεθεί αρκετός κόσμος, ύστερα από κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στον μαθητή στις 11.00 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ