ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική θητεία: Πώς θα γίνεται πλέον η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς

Στρατιωτική θητεία: Πώς θα γίνεται πλέον η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΥΕΘΑ

Νέες οδηγίες ως προς τον τρόπο κατάταξης των στρατευσίμων για την 2020 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς απέστειλε την Τρίτη το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, οι στρατεύσιμοι της συγκεκριμένης σειράς θα παραλαμβάνουν το σημείωμα κατάταξης αποκλειστικά μέσω του δικτυακού τόπου www.stratologia.gr.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέγουν το μενού «Είσοδος» μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυθεντικοποίηση, με χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISNet.

Αμέσως μετά την αυθεντικοποίηση, θα μπορούν να επιλέξουν από το μενού «Το σημείωμα κατάταξής μου» και να το εκτυπώσουν.

Σημειώνεται ότι στο εξής τα σημειώματα κατάταξης δεν θα αποστέλλονται μέσω των αστυνομικών αρχών.

Έρχεται 12μηνη θητεία στον Στρατό Ξηράς

Κατά τρεις μήνες αναμένεται να αυξηθεί η θητεία στον Στρατό Ξηράς, φτάνοντας έτσι σε συνολική διάρκεια τους 12 μήνες, όπως ακριβώς στο Ναυτικό και την Αεροπορία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει σύντομα.

Από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία λέγοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, ωστόσο είχε αποφύγει να απαντήσει κατά πόσο εξετάζεται η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες.

Μιλώντας την Κυριακή σε δημοσιογράφους από τη Θάσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο και τόνισε πως θα ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες «η οποία θα γίνει σύντομα».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα πως κανείς στον Έβρο δεν θα πρέπει να φοβάται.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής», πρόσθεσε:

«Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ