ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 2.600 οπλιτών - Πόσοι θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές

Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 2.600 οπλιτών - Πόσοι θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ώρα που μαίνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε από κοινού με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών, πλέον για το έτος 2021 θα γίνει εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 οπλιτών βραχείας ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.).

Η απόφαση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε γίνει γνωστή και από την ΔΕΘ, δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν σε βάθος πενταετίας 15.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, ενώ σε αυτούς προστίθενται και οι 2.000 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., όσον αφορά στην ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.)».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ