ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες οι συλλήψεις διακινητών προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Εκατοντάδες οι συλλήψεις διακινητών προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχείς και ατελείωτες είναι οι συλλήψεις διακινητών και ο εντοπισμός προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η πιο πρόσφατη σύλληψη αφορά 37χρονο υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε χθες στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, να μεταφέρει 14 Σύρους πρόσφυγες σε Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγό αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες.

Οι συνεχιζόμενες και συνεχώς αυξανόμενες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα μέσω του Έβρου καταγράφονται ευκρινώς στα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ο αριθμός των συλληφθέντων στο νομό Έβρου ανήλθε στους 539 από τους 33 που είχαν συλληφθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2015, παρουσιάζοντας ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του 1533,33%, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Τη σύλληψη ακολουθεί η καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων των προσφύγων και η ολιγόωρη φιλοξενία τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών οι συλληφθέντες είτε μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας- κράτησης στο εσωτερικό της χώρας, είτε προμηθεύονται ως πρόσφυγες τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνέχιση του ταξιδιού τους προς «τη γη της επαγγελίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ