ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Δεν παραδίδεται στις αρχές ο Χρήστος Παππάς

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Δεν παραδίδεται στις αρχές ο Χρήστος Παππάς
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, δηλώνει ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 6 μηνών που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Παππάς δεν πρόκειται να εμφανιστεί αυτοβούλως και να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον συνήγορο του Περικλή Σταυριανάκη.

Ο κ. Σταυριανάκης αναφέρει πως ο Χρήστος Παπάς έκανε την επιλογή να μην εμφανιστεί στια αρχές, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής είναι άκαρπες.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές είχαν κάποιο «σημάδι» από τον Χρήστο Παππά ήταν την 1η Οκτωβρίου, όταν ο ίδιος είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, για να δώσει το «παρών» βάσει των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, μετά την απελευθέρωσή του από το 18μηνο της κράτησής του.

Αυτό είναι πολύ πριν από την έναρξη της τελικής φάσης της δίκης, που ήταν στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ