ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Το τέλος της εγκληματικής οργάνωσης και η αναζήτηση Παππά

Χρυσή Αυγή: Το τέλος της εγκληματικής οργάνωσης και η αναζήτηση Παππά
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη φυλακή βρίσκονται πλέον ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, πλην του Χρήστου Παππά που εξαφανίστηκε για να μην εκτίσει την ποινή του. 

Η μεταγωγή των 27 καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής σε φυλακές της Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 την Παρασκευή.

Περίπου στις 16:30 ξεκίνησε η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης από τη ΓΑΔΑ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Δομοκού για να εκτίσουν τις ποινές τους, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, και ο Γιώργος Γερμενής πέρασαν ήδη το πρώτο βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχουν καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους, ενώ ορισμένοι θα προαυλίζονται ξεχωριστά, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Άφαντος ο Παππάς

Το θρίλερ με την εξαφάνιση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά, παραμένει.

Μάλιστα, τα ίχνη του αναζητά πλέον και η Interpol καθώς δόθηκε σήμα για την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πως ο Παππάς είχε οργανωμένο σχέδιο διαφυγής, με τις Αρχές να αδυνατούν να τον εντοπίσουν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απενεργοποιημένα τα κινητά του.

Η τελευταία του επικοινωνία φαίνεται πως ήταν στις 7 του μήνα -τη μέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής- με τον δικηγόρο του, Περικλή Σταυριανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα και διανυκτέρευση στο σπίτι του.

Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Πόσο θα μείνουν στις φυλακές οι χρυσαυγίτες

Για τις ποινές που αναμένεται να εκτίσουν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής μίλησε στο Mega ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου.

Αναφερόμενος στην ποινή κάθειρξης 13 ετών του Νίκου Μιχαλολιάκου υπογράμμισε ότι ισχύει ένα πολύπλοκο σύστημα επιμέτρησης της ποινής το οποίο σχετίζεται με το αν κάποιος θα εκτίσει ημερομίσθια και αν μετά από κάποιο χρόνο έκτισης της ποινής μπορεί να οδηγηθεί στις αγροτικές φυλακές. Σε αυτήν την περίπτωση η πραγματική έκτιση της ποινής μπορεί να βρεθεί κοντά στα 4,5 με 5 χρόνια.

Επίσης προσμετράται ο χρόνος προφυλάκισης των καταδικασθέντων, οπότε πάμε σε ακόμη μικρότερη πραγματική έκτιση ποινής, σημείωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που τους έχουν επιβληθεί μικρότερες ποινές, 6 – 7 ετών. Όπως είπε αν η πραγματική έκτιση της ποινής θα βρισκόταν περίπου στα 2,5 με τρία χρόνια, και από αυτό αφαιρεθεί ο χρόνος του 18μηνου, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος που απομένει για να εκτίσουν κλειστή ποινή μέσα στη φυλακή, είναι πολύ μικρός. Εκτίμησε δε ότι για κάποιους από τους καταδικασθέντες, η ώρα του Εφετείου θα είναι «άνευ αντικειμένου» αφού θα έχουν ήδη εκτίσει την ποινή τους.

Αυτό είναι το κελί του Μιχαλολιάκου

Εικόνες από το κελί του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, μετέδωσε το Mega.

Στη φωτογραφία διακρίνονται δύο κρεβάτια και ένα παράθυρο με κάγκελα.

Στο εν λόγω κελί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει για τουλάχιστον 14 μέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η καραντίνα στην οποία έχει μπει υποχρεωτικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ