ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Αυτό είναι το κελί του Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Αυτό είναι το κελί του Μιχαλολιάκου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Εικόνες από το κελί του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, μετέδωσε το Mega.

Στη φωτογραφία διακρίνονται δύο κρεβάτια και ένα παράθυρο με κάγκελα.

Στο εν λόγω κελί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει για τουλάχιστον 14 μέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η καραντίνα στην οποία έχει μπει υποχρεωτικά.

Πόσο θα μείνουν στις φυλακές οι χρυσαυγίτες

Για τις ποινές που αναμένεται να εκτίσουν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής μίλησε στο Mega ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου.

Αναφερόμενος στην ποινή κάθειρξης 13 ετών του Νίκου Μιχαλολιάκου υπογράμμισε ότι ισχύει ένα πολύπλοκο σύστημα επιμέτρησης της ποινής το οποίο σχετίζεται με το αν κάποιος θα εκτίσει ημερομίσθια και αν μετά από κάποιο χρόνο έκτισης της ποινής μπορεί να οδηγηθεί στις αγροτικές φυλακές. Σε αυτήν την περίπτωση η πραγματική έκτιση της ποινής μπορεί να βρεθεί κοντά στα 4,5 με 5 χρόνια.

Επίσης προσμετράται ο χρόνος προφυλάκισης των καταδικασθέντων, οπότε πάμε σε ακόμη μικρότερη πραγματική έκτιση ποινής, σημείωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που τους έχουν επιβληθεί μικρότερες ποινές, 6 – 7 ετών. Όπως είπε αν η πραγματική έκτιση της ποινής θα βρισκόταν περίπου στα 2,5 με τρία χρόνια, και από αυτό αφαιρεθεί ο χρόνος του 18μηνου, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος που απομένει για να εκτίσουν κλειστή ποινή μέσα στη φυλακή, είναι πολύ μικρός. Εκτίμησε δε ότι για κάποιους από τους καταδικασθέντες, η ώρα του Εφετείου θα είναι «άνευ αντικειμένου» αφού θα έχουν ήδη εκτίσει την ποινή τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ