Πρωτοποριακή έρευνα για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Ανανεώθηκε:
Οι επιστήμονες του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ερευνούν τη θεραπεία του κορωνοϊού με car-t λεμφοκύτταρα.
Πρόκειται για κύτταρα που αποτελούν την φυσική άμυνα του οργανισμού και επιτίθενται στις λοιμώξεις. Στόχος των επιστημόνων, σε πρώτη φάση, είναι να βρεθούν οι ασθενείς που θα νοσήσουν βαριά από τον ιό. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μία έτοιμη άμυνα από λεμφοκύτταρα που θα τους επιτρέψει να αναρρώσουν γρήγορα.
Η νέα μελέτη, βάσει της οποίας η λοίμωξη μπορεί να περιοριστεί με τα υπάρχοντα φάρμακα, δίνει ελπίδες για ταχεία ίαση στους ασθενείς με covid 19 και κυρίως σε όσους έχουν γενετική προδιάθεση της υπερενεργοποίησης του συμπληρώματος ενός φυσικού συστήματος που υπάρχει στον οργανισμό μας και καταπολεμά τις λοιμώξεις.
Η συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα σε αιματολογικές παθήσεις, για τις οποίες υπάρχει ένδειξη, και έχει πρόσφατα χρησιμοποιηθεί και στους ασθενείς με COVID-19.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, η κλινική μελέτη έγινε σε 30 ασθενείς και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά. Εκτιμάται δε, ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην κατανόηση της σοβαρότητας της λοίμωξης και πιθανώς και στον σχεδιασμό περαιτέρω κλινικών μελετών.
SPONSORED
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις 478 προσλήψεις στην Υγεία
03:00
Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων ΔΥΠΑ - Δείτε τα αποτελέσματα
02:00
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45