ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειασαν δρόμοι και πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδειασαν δρόμοι και πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκαν από τις 00.30 το βράδυ του Σαββάτου 5.5 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι ζουν στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές της Ελλάδας. 

Οι δρόμοι και οι πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μετά τις 00.30 όταν και τέθηκε σε ισχύ η νυχτερινή καραντίνα.

Στους δρόμους έως και λίγη ώρα πριν από τις 00.30 επικρατούσε κίνηση με τους τελευταίους να επιστρέφουν σπίτι τους για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου σε τυχόν έλεγχο.

Δειτε εικόνες από την Κηφισιά και την άδεια λεωφόρο Κηφισίας:

Εικόνες από το άδειο από κόσμο Μαρούσι, τις άδειες πλατείες της Αγίας Παρασκευής και την χωρίς κίνηση λεωφόρ Μεσογείων:

Παρόμοια η εικόνα και στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου οι πολίτες πειθάρχησαν στα μέτρα με αποτέλεσμα να ερημώσει η πλατεία:

Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

Θεσσαλονίκη

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην συμπρωτεύουσα με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να πειθαρχούν και αυτοί στα μέτρα. Και εκεί οι δρόμοι της πόλης λίγο μετά τις 12 ήταν γεμάτοι με αυτοκίνητα με αυτούς που επέστρεφαν τελευταία στιγμή στο σπίτι τους.

Δείτε στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Ωστόσο μετά 00.30 οι δρόμοι ήταν άδειοι και σχεδόν κανείς δεν κυκλοφορούσε έξω. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την εφαρμογή του ωραρίου της νυχτερινής καραντίνας, βγήκαν στους δρόμους και αστυνομικοί προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όσους συνεχίζουν να κυκλοφορούν κατά τις ώρες της απαγόρευσης και να διαπιστώσουν ότι δεν κινούνται παράνομα.

Υπενθμίζεται ότι τα νέα μέτρα εφαρμόζονται στις «κόκκινες» και τις «πορτοκαλί» περιοχές.

Στις «κόκκινες» ανήκουν η Κοζάνη και από την Παρασκευή, η Καστοριά, ενώ στις «πορτοκαλί» βρίσκονται η Ανατολική και Δυτική Αττική, κεντρικός, βόρειος, νότιος και δυτικός τομέας Αθηνών, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Λάρισα, οι Σέρρες, Τρίκαλα, Βοιωτία και Θήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ