ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα γιατρών και πρώην αστυνομικού με πλαστά χαρτιά για οπλοφορία

Κύκλωμα γιατρών και πρώην αστυνομικού με πλαστά χαρτιά για οπλοφορία

Ο γιατρός που συνεργαζόταν με τον ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης όπλων αλλά και με Σκοπευτικό Όμιλο είχε πεθάνει από το Μάρτιο του 2015 όμως τόσο ο έμπορος όπλων όσο και ο γραμματέας του Ομίλου είχαν κρατήσει τη σφραγίδα του γιατρού και πλαστά πιστοποιητικά και τα χορηγούσαν σε όποιον ήθελε να βγάλει άδεια οπλοφορίας.

Η πληροφορία αυτή έφτασε στα αυτιά των αξιωματικών της κρατικής ασφαλείας και μετά από έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πράγματι χωρίς ποτέ να έχουν εξεταστεί από γιατρό, δεκαπέντε άτομα είχαν κάνει χρήση αυτών των εγγράφων προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν όπλο.

Το απίστευτο είναι το γεγονός πως ανάμεσα σε αυτούς που είχαν βγάλει άδεια οπλοφορίας, με χρήση τέτοιου εγγράφου, είναι και ένας πρώην αστυνομικός ο οποίος μάλιστα είχε ασχοληθεί πολύ με τα όπλα και μάλιστα αρθρογραφούσε συχνά για την ανάγκη ελέγχου της πιστοποίησης όσων έχουν άδειες οπλοφορίας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και ένας γιατρός ο οποίος είναι Διευθυντής σε παθολογική κλινική και είχε δώσει 40 πλαστά έγγραφα σε Σκοπευτικό Σύλλογο με την υπογραφή του προκειμένου να τα δώσουν σε ενδιαφερόμενους για άδειες οπλοφορίας χωρίς όμως ποτέ να έχουν εξεταστεί.

Τόσο ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπλων όσο και ο γραμματέας του Σκοπευτικού Συλλόγου οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει αλλά 14 άτομα.

Και το πιο εξωφρενικό; Οι δικαστές με το δικαιολογητικό ότι πρόκειται για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παρέπεμψαν τους κατηγορούμενους να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λες και είναι το πιο αθώο πράγμα να έχει κάποιος άδεια οπλοφορίας χωρίς πριν να τον έχει εξετάσει πραγματικά γιατρός και να το έχει πιστοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ