ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες για απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη

Πληροφορίες για απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη
Φωτογραφία αρχείου SKY News via AP

Συναγερμός σήμανε σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων, λίγα μίλια ανοιχτά τη Νήσου Γουάιτ στη Θάλασσα της Μάγχης καθώς φέρεται να έγινε απόπειρα πειρατείας.

Το εν λόγω δεξαμενόπλοιο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, επρόκειτο να ελλιμενιστεί το πρωί στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, προερχόμενο από τη Νιγηρία.

Η αστυνομική διεύθυνση του Χαμσάιρ στη νότια Αγγλία επιβεβαίωσε την επιχείρηση, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ η βρετανική ακτοφυλακή δήλωσε πως συνέδραμε στην αστυνομική επιχείρηση με δύο ελικόπτερα διάσωσης που πετούσαν πάνω από το πλοίο.

Γύρω από το δεξαμενόπλοιο, που πιστεύεται ότι μεταφέρει 42.000 τόνους πετρελαίου, είχε σχηματιστεί ζώνη αποκλεισμού πέντε ναυτίλων μιλίων.

Πληροφορίες βρετανικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως το περιστατικό αφορούσε μικρό αριθμό λαθρεπιβατών, πιθανώς επτά, καθώς και ότι μέλη του πληρώματος «είχαν βρει καταφύγιο» σε διάφορα σημεία του πλοίου.

Ορισμένες από τις δημοσιογραφικές αναφορές έκαναν λόγο για απόπειρα πειρατείας ή για προσπάθεια παράτυπων μεταναστών να φτάσουν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος.

Ενήμερη για την επιχείρηση ήταν και η αρμόδια για την ασφάλεια Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο του 2018 ειδικές δυνάμεις του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, είχαν επέμβει και είχαν τερματίσει εντός λίγων λεπτών απόπειρα πειρατείας πλοίου στη Θάλασσα της Μάγχης από τέσσερις παράτυπους μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ