ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Παππά: Συνειδητή επιλογή να γίνει φυγόποινος - Η ΕΛ.ΑΣ. ό,τι έκανε, το έκανε διακριτικά

Δικηγόρος Παππά: Συνειδητή επιλογή να γίνει φυγόποινος - Η ΕΛ.ΑΣ. ό,τι έκανε, το έκανε διακριτικά
INTIME/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για την εξαφάνιση του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά, μίλησε ο δικηγόρος του.

«Δεν υπάρχει ποινή για φυγόποινο, αλλά για αυτόν που τον υποθάλπει» τόνισε αρχικά ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας για «συνειδητή επιλογή» του Παππά να φυγοδικήσει.

«Δεν ξέρω αν παρακολουθείτο, πιστεύω ότι η ΕΛ.ΑΣ. ό,τι έκανε το έκανε πολύ διακριτικά» εκτίμησε στη συνέχεια.

«Δεν έχω γνώση που βρίσκεται ο κ. Παππάς (…) Ειλικρινώς δεν ξέρω που είναι, το λέω στα ίσα. Το Σαββατοκύριακο δεν είχα επαφή (…) Εκείνο το οποίο αποφασίστηκε, αποφασίστηκε μετά την έκδοση της απόφασης στις 7 Οκτωβρίου. Μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν είχα επαφή» δήλωσε ο Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είχε συζητηθεί ως ενδεχόμενο δεν ξέραμε την απόφαση νωρίτερα. Του είπα τι σημαίνει να φύγεις, τι κίνδυνους έχεις. Αυτή η δίκη είχε μία ιδιαιτερότητα κράτησε 5,5 χρόνια, συν περίπου 19 μήνες πριν, και αναμένεται για να καθαρογραφθεί η απόφαση και να επαναπροσδιοριστεί το Εφετείο, δεν θα κρατήσει λιγότερο από το χρόνο κι αν η επόμενη απόφαση του Εφετείου κρατήσει 3,5 με 4 χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας γύρω στα 4,5 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αν κρατηθεί εξαιτίας της μακράς δίκης θα έχει εκτίσει την ποινή του» πρόσθεσε ο δικηγόρος του καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ