Κακοκαιρία «Κίρκη»: Έρχεται με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και μεταφορά σκόνης
Ανανεώθηκε:
Έτοιμη να «χτυπήσει» τη χώρα μας είναι η νέα κακοκαιρία «Κίρκη».
Ειδικότερα, το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει τη νέα κακοκαιρία, κινείται ήδη ανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Βαθμιαία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα εντονότερα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα σημειωθούν ανήμερα της εθνικής επετείου (Τετάρτη 28/10), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Κυκλάδες, Θεσσαλία, Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και, μετά το απόγευμα, σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.
Χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και κυρίως στο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία μέσα στην ημέρα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
Παράλληλα, την Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.
Επίσης, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.
Ιλίσια: Σοβαρά τραυματίας ο συντηρητής ασανσέρ - Διακομίσθηκε στο «Γεννηματάς»
14:17
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη στο Λονδίνο σε διαμαρτυρία για την υποστήριξη απεργών πείνας (vid)
14:02
Σχεδόν 10 εκατ. ευρώ για δημιουργία Data Center στη Μεγαλόπολη - Δημιουργεί 100 νέες θέσεις εργασίας
14:01
Πάνω από 800 εκατ. δολάρια στα «ταμεία» της Metlen από το deal φωτοβολταϊκών και BESS στη Χιλή
13:46