ΕΛΛΑΔΑ

Συνωστισμός προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά

Συνωστισμός προσφύγων και μεταναστών στον Πειραιά
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε 3.000 άτομα ανέρχονται περίπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και την πέτρινη αποθήκη για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Τη νύχτα υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στον επιβατικό σταθμό της Ε2, για το λόγο αυτό αλλά και εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της βροχόπτωσης που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολλά άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πέτρινη αποθήκη κοντά στην πύλη Ε1.

Σήμερα το πρωί δόθηκε για φιλοξενία και ο επιβατικός σταθμός του ΟΛΠ στην πύλη Ε7.

“Το κεντρικό συντονιστικό κέντρο από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πλήρη εφαρμογή και επιλαμβάνεται για όλα τα ζητήματα και το συνολικό σχεδιασμό, προκειμένου οι μεταναστευτικές ροές να είναι ομαλοποιημένες και να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση τόσα στα νησιά και στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας της χώρας", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί ένα μεταφερόμενος οικίσκος στην πύλη Ε2, όπου θα δημιουργηθεί συντονιστικό κέντρο για την παροχή ιατρικής βοήθειας προς του πρόσφυγες, υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Ακόμα, θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον φορέας που θα έχει όλο το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας που διανέμεται στο λιμάνι του Πειραιά από τους φορείς της πόλης αλλά την ευρύτερη περιφέρεια.

Μήνυμα των μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά

Στον επιβατικό σταθμό Ε2 οι μετανάστες και πρόσφυγες ανήρτησαν στην πόρτα του κτιρίου ένα χαρτόνι απευθύνοντας στην ελληνική γλώσσα ένα μήνυμα προς τους Έλληνες. “Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την απέραντη καλοσύνη και αγάπη που μας προσφέρεται. Μας καλωσορίσατε σαν να ήμασταν παιδιά σας μας ανοίξατε την αγκαλιά σας και την καρδιά σας. Είστε άγγελοι παρά την κρίση που περνάει η Ελλάδα. Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους. Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ. Ευχαριστούμε Ελλάδα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ