ΕΛΛΑΔΑ

«Ενεργοί Μπαμπάδες»: Το μήνυμα του Αντώνη Κανάκη για τη συνεπιμέλεια των παιδιών

«Ενεργοί Μπαμπάδες»: Το μήνυμα του Αντώνη Κανάκη για τη συνεπιμέλεια των παιδιών
Ο Αντώνης Κανάκης στηρίζει τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» και το αίτημά τους για συνεπιμέλεια ως βασική αρχή του Οικογενειακού Δικαίου Facebook

Η επικοινωνία των διαζευγμένων με τα παιδιά τους δεν είναι πάντα εύκολη και ειδικότερα όταν το διαζύγιο είναι συγκρουσιακό

Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι το 93% των διαζυγίων οδηγούνται στην αποκλειστική επιμέλεια, η οποία δίνεται στη μητέρα.

Οι παραβιάσεις δικαστικών αποφάσεων για την επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια (στη συντριπτική πλειοψηφία με τον πατέρα) τα τελευταία χρόνια σημείωναν εκρηκτική αύξηση αλλά ο κορωνοϊός και η υγειονομική κρίση έγιναν αφορμή να υπάρχουν καταγγελίες από πατεράδες για άρνηση επικοινωνίας με τα παιδιά τους με αιτιολογία τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Με το δύσκολο αυτό πρόβλημα, τραυματικό κυρίως για τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων, αλλά συχνά και για τους ίδιους τους γονείς, ασχολείται το κίνημα «Ενεργοί Μπαμπάδες» υπέρ των δικαιωμάτων του παιδιού, της Συνεπιμέλειας, του Ίσου Χρόνου Επικοινωνίας μεταξύ και των δύο γονέων, της Εναλλασσόμενης Κατοικίας και κατά της Γονικής Αποξένωσης.

Σύμμαχο στη δράση τους οι «Ενεργοί Μπαμπάδες» βρήκαν τον ραδιοτηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή, Αντώνη Κανάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ίδιος γράφει:

«Γνωρίστηκα με τους Ενεργούς Μπαμπάδες "Ενεργοί Μπαμπάδες - Για τα δικαιώματα του παιδιού" μέσα στην καραντίνα όταν με προσέγγισαν για να στηρίξω τη δράση τους. Εκτίμησα πολύ τους ίδιους, τις αγωνίες τους, τον στόχο τους, τη διάθεσή τους να προστατέψουν πρωτίστως τα παιδιά και το ότι παλεύουν ως απλοί γονείς χωρίς κανενός άλλου είδους στήριξη».

Για να τους βοηθήσει μάλιστα ανήρτησε και ένα βίντεο στέλνοντας το δικό του μήνυμα στήριξης του στόχου τους για συνεπιμέλεια των παιδιών ως βασική αρχή του Οικογενειακού Δικαίου:

Για τη θεσμοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων μετά το διαζύγιο η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση.

Ήδη, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το Οικογενειακό Δίκαιο και εκτιμάται ότι ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, από το βήμα της Βουλής είχε δηλώσει ότι όλες οι μελέτες δείχνουν ότι όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με την φυσική παρουσία και δύο γονέων καταφέρουν καλύτερα να επιβιώνουν και να πετυχαίνουν.

«Είναι χρέος της ελληνικής Πολιτείας να νομοθετήσει σε αυτή τη κατεύθυνση», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στο Οικογενειακό Δίκαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ