ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνης: Ο Δήμος θα διαθέσει και δεύτερο χώρο για την φιλοξενία προσφύγων

Καμίνης: Ο Δήμος θα διαθέσει και δεύτερο χώρο για την φιλοξενία προσφύγων
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Έτοιμος να διαθέσει και δεύτερο χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων είναι ο δήμος Αθηναίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα τερματιστεί το ‘αίσχος’ στην πλατεία Βικτωρίας, όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας είναι μη ανεκτή, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πρόσφυγες, τόνισε ο κ. Καμίνης και υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει από τους πολίτες να προσφέρουν βοήθεια μόνο μέσω των οργανωμένων δομών του δήμου ή των εθελοντικών οργανώσεων, μιλώντας στον Σκάι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι για τα ζητήματα ασφάλειας έχει στενή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ακόμα υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων, βλέποντας αυτό που έρχεται, ήδη, από τον περασμένο Αύγουστο παραχώρησε χώρο όπου φιλοξενούνται, σε άψογες συνθήκες, 700 άτομα στον Ελαιώνα, ενώ μόλις προχθές ξεκίνησαν από την πολιτεία οι εργασίες για την επέκταση της δομής κατά 500 άτομα, αν και ο δήμος έχει διαθέσει την έκταση πριν από τα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι σήμερα κιόλας θα επιδιώξει επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, που ορίστηκε από την κυβέρνηση ως συντονιστής για το προσφυγικό.

Τέλος ο κ. Καμίνης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να διατεθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να συζητείται από τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κατασκηνώσεις παντού στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ