ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Σάμο: Πού υπάρχουν ζημιές στο νησί

Σεισμός στη Σάμο: Πού υπάρχουν ζημιές στο νησί
Samos24.gr

Σοβαρές ζημιές έχει προκαλέσει ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε τη Σάμο

Ο Περιφερειάρχης του Βόρειου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως υπάρχουν ζημιές σε κτήρια της πόλης, στο Βαθύ και στο Καρλόβασι, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι αγνώστου μεγέθους και έκτασης τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο μεγάλος σεισμός.

Ταυτόχρονα Περιφερειάρχης τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα στην επικοινωνία με το νησί.

Η παραλιακή λεωφόρος της Σάμου έχει κατακλυστεί από νερά ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο επεσήμανε την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης.

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 13.51 το μεσημέρι ανοιχτά της Σάμου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 τραυματίες στη Σάμο.

Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Με το αεροπλάνο της Πολιτικής Προστασίας αναχώρησε για το νησί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαραδαλιάς, μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, απ' όπου παρακολουθεί όλες τις ενέργειες των δυνάμεων στη Σάμο και ενημερώνεται συνεχώς για κάθε νέο από τον τόπο του σεισμού.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ