ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Σάμος: Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για επιβάτες και οχήματα

Σεισμός Σάμος: Έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για επιβάτες και οχήματα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στην παροχή έκπτωσης 50% επί των εισιτηρίων για τις μετακινήσεις επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων από και προς το νησί της Σάμου, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε τη Δευτέρα η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, «η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, θέλοντας να σταθεί αρωγός στο νησί της Σάμου και στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, παρέχει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών και ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, για την περίοδο από 2/11/20 έως 30/11/20, προκειμένου να διευκολυνθούν οι άμεσες μετακινήσεις από και προς το νησί, όσων έχουν την ανάγκη να ταξιδέψουν για να επισκεφθούν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους».

Σύμφωνα την ίδια ανακοίνωση, «ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού, θα αυξήσει τα δρομολόγια του φορτηγού οχηματαγωγού Blue Carrier 1 ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των φορτίων».

Προσωρινά μη κατοικήσιμες 300 οικίες

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και σήμερα οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια της Σάμου, μετά τον καταστροφικό σεισμό, που κόστισε τη ζωή σε δύο μαθητές.

Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Από χθες, έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτήρια σε όλο το νησί.

Εξ αυτών, 414 από αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35.

Οι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες

Τέλος, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Συγκεκριμένα 5 είναι στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 είναι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ