ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κανονικά η λειτουργία των δικαστηρίων την Παρασκευή - Αναστολή της στάσης εργασίας

Lockdown: Κανονικά η λειτουργία των δικαστηρίων την Παρασκευή - Αναστολή της στάσης εργασίας
ΙΝΤΙΜΕ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναστέλλει τις προγραμματισμένες για αύριο, Παρασκευή, διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων (9.π.μ. έως 12μ.), ενώ την ίδια στιγμή η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) αναστέλλει και εκείνη την εξαγγελθείσα διακοπή για μισή ώρα όλων των συνεδριάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, όπως είναι γνωστό, είχε αποφασίσει, ως μορφή διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη λειτουργία των δικαστηρίων χωρίς περιορισμούς, την συμβολική διακοπή όλων των συνεδριάσεων των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, την Παρασκευή 6/11/2020 για μισή ώρα.

Οι εξελίξεις, με τη θέση σε ισχύ από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου των έκτακτων περιοριστικών μέτρων (lockdown), δικαίωσαν την Ένωσή μας. Κατόπιν αυτών, εφόσον εκ των πραγμάτων πλέον τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν με περιορισμούς, αναστέλλουμε την αυριανή μας συμβολική κινητοποίηση και αναμένουμε η κυβέρνηση, κατά την εξειδίκευση των μέτρων όσον αφορά τη λειτουργία των διοικητικών δικαστηρίων, να εισακούσει τις προτάσεις μας».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νωρίτερα κατά την εξειδίκευση των μέτρων του lockdown ότι αναστέλλεται η λειτουργία Δικαστηρίων, Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων με εξαίρεση τις περιπτώσεις επείγοντος κατά τη διάρκεια του lockdown που τίθεται σε εφαρμογή από το Σάββατο και έως το τέλος του μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ