ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή Αναστασία: 7χρονη δίνει μάχη με επιθετική μορφή καρκίνου - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Μικρή Αναστασία: 7χρονη δίνει μάχη με επιθετική μορφή καρκίνου - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μάχη με το χρόνο δίνει ένα 7χρονο κορίτσι από την Καλαμάτα, το οποίο διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργήσιμη.

Οι γονείς της μικρής Αναστασίας έχουν έρθει σε επαφή με τρία ερευνητικά προγράμματα, στο εξωτερικό, τα οποία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σαν αυτή της κόρης τους.

Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα από το ελληνικό Δημόσιο και απαιτείται ειδική διαδικασία.

Παράλληλα, το κόστος είναι μεγάλο, με την οικογένεια της μικρής να χρειάζεται οικονομική βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

«Στην Καλαμάτα μένει η οικογένεια, αλλά το παιδί αυτή τη στιγμή είναι στην Αθήνα για να είναι κοντά στους γιατρούς. Στην Ελλάδα τα προγνωστικά δεν είναι καθόλου καλά, δεν υπάρχουν θεραπείες. Η μόνη ελπίδα είναι κάποια ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό, δύο στην Αμερική και ένα στη Γερμανία. Στην κατάσταση της Αναστασίας, η καλύτερη προσέγγιση θα γίνει στο Τέξας, όπου θα υποβληθεί σε μια θεραπεία που θα διαρκέσει 4-6 εβδομάδες, και ανάλογα με την ανταπόκρισή της θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Ακόμα το κόστος δεν το ξέρουμε, αλλά είναι υψηλά τα κόστη αυτά. Αυτά τα ερευνητικά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα στη χώρα μας», εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας, Αναστασία Λιόκουρα, στο Mega.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί ο ερανικός λογαριασμός, πριν κάποιες καταθέσεις στη Μεσσηνία γίνονταν στον προσωπικό λογαριασμό του πατέρα της Αναστασίας. Ένας ερανικός λογαριασμός που είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο Εργασίας δημιουργεί αξιοπιστία και ασφάλεια στον κόσμο που θέλει να βοηθήσει. Από εχτές που φέρατε στη δημοσιότητα το θέμα, τα τηλέφωνα και τα mails που λαμβάνουμε αν πω ότι πενταπλασιάστηκαν θα είναι λίγο», πρόσθεσε η ίδια.

Όποιος θέλει να βοηθήσει τη μικρή Αναστασία και την οικογένειά της, μπορεί να συνεισφέρει καταθέτοντας όποιο ποσό μπορεί στο σχετικό λογαριασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ