ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορευτικό απόπλου για Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω θυελλωδών ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου για Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω θυελλωδών ανέμων
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω θυελλωδών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσια περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν, κατά τόπους, τα 8-9 μποφόρ.

Κανονικά πραγματοποιούνται, προς το παρόν, τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στο Αιγαίο σήμερα, Παρασκευή. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ μεταβάλλονται σταδιακά, τοπικά έως 4-5 μποφόρ. Ενίσχυση παρουσιάζουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο, όπου πνέουν από ανατολικές (στα βόρεια από βορειοδυτικές) διευθύνσεις, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Βροχές και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι βόρειοι άνεμοι έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο, Σάββατο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται πρόσκαιρες, αραιές νεφώσεις κατά τόπους που στα ανατολικά ηπειρωτικά και Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Βροχοπτώσεις και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 12 έως 18, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 9 έως 22, στη Δυτική Πελοπόννησο από 14 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 24, και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά τοπικά κατά διαστήματα έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές Ρόδου και Καρπάθου, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου 4 έως 6 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ