ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Δρόμοι «ποτάμια» και καταστροφή καλλιεργειών σε Λασίθι και Καστέλι

Ηράκλειο: Δρόμοι «ποτάμια» και καταστροφή καλλιεργειών σε Λασίθι και Καστέλι
neakriti.gr

Ο όγκος του νερού της βροχής που έπεσε τα ξημερώματα, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος.

Στο Οροπέδιο πλημμύρισαν δρόμοι και από δύσκολη έως αδύνατη είναι η μετάβαση των παραγωγών στις καλλιέργειες τους που έχουν σε μεγάλο βαθμό μετατραπεί σε λίμνες.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες στην παραγωγή, ενώ η ένταση της βροχής προκάλεσε κατολίσθηση στον δρόμο που οδηγεί από την Κερά προς το Οροπέδιο.

Η μετακίνηση προς το Οροπέδιο, υπήρξε σύσταση να αποφεύγεται ενώ μηχανήματα του Δήμου από τα ξημερώματα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Μάλιστα, υπήρχαν και άνθρωποι που κινδύνευσαν καθώς εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους ωστόσο τα σωστικά συνεργεία τους έσωσαν, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Σε κάποια σημεία έχουν προκληθεί κατολισθήσεις με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη να εφιστά την προσοχή στους κατοίκους της περιοχής.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση και σε περιοχές του Καστελίου Πεδιάδος.

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, επί ώρες μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, δουλεύουν πυρετωδώς.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ