ΕΛΛΑΔΑ

Καπετάνιος παλεύει με τα κύματα για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Νάξου (vid)

Καπετάνιος παλεύει με τα κύματα για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Νάξου (vid)
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθεί να δέσει ένα πλοίο στα λιμάνια της Πάρου και της Νάξου το βράδυ της Παρασκευής, καταγράφηκαν σε βίντεο. Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Η πρώτη προσπάθεια του καπετάνιου του Blue Star Naxos να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Πάρου αποτυγχάνει, καθώς στην περιοχή πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ, ενώ τεράστια κύματα, ‘λούζουν’ την προβλήτα.

Ο καπετάνιος, παλεύοντας με τα κύματα, αναγκάζεται να ανοιχτεί και πάλι για να το προσεγγίσει για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά επιτυχώς, έχοντας την υποστήριξη των καβοδετών, οι οποίοι κινδυνεύουν κυριολεκτικά να παρασυρθούν από τα τεράστια κύματα που τους χτυπάνε.

Αφού αποβιβάζει επιβάτες και οχήματα, προσπαθεί να ξεκινήσει με προορισμό τη Νάξο, με καθυστέρηση 50 λεπτών, λόγω εμπλοκής με τις άγκυρες, όπου η περιπέτεια επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με το naxostimes, και εδώ οι άνεμοι είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί και δυσκολεύουν το έργο του καπετάνιου, ο οποίος αναγκάζεται να βγει από το λιμάνι δύο συνεχόμενες φορές, προκειμένου με την τρίτη προσπάθεια, να καταφέρει να δέσει το πλοίο.

Τελικά το πλοίο, που εκτελούσε το απογευματινό του δρομολόγιο από Πειραιά για Πάρο-Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, δένει στο λιμάνι στη 1:10 τα ξημερώματα, από τις 22:45 που ήταν η προκαθορισμένη ώρα άφιξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ