ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μητέρα με το παιδί της εγκλωβίστηκαν σε υπόγειο

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μητέρα με το παιδί της εγκλωβίστηκαν σε υπόγειο
cretalive.gr

Σε υπόγειο εγκλωβίστηκαν μητέρα και ανήλικο παιδί στην Κρήτη, η οποία «σφυροκοπήθηκε» από την κακοκαιρία.

Στην περιοχή της Ανάληψης, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από υπόγειο σπιτιού μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της, στην περιοχή της Ανάληψης ενώ στη Σταλίδα διασώθηκε ένας άνδρας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

H τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο, για ακόμη έναν απεγκλωβισμό κοπέλας από το αμάξι της, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά οκτώ διασώσεις: πέντε ενηλίκων και τριών ανήλικων.

«Μόνο αναγκαίες μετακινήσεις εντός του δήμου Χερσονήσου»

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, απευθύνει έκκληση στους πολίτες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Σέγκος, έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη την έκταση του δήμου Χερσονήσου.

Δρόμοι «ποτάμια» και μεγάλες ζημιές

«Χτυπήθηκε» σφοδρά από την κακοκαιρία, για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Κρήτη, με τον δήμο Χερσονήσου να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στη Χερσόνησο σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Στις Γούβες, μάλιστα, ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive.gr.

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια», ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί για μία ακόμη φορά, στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτήρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν μέχρι τη θάλασσα μεγάλο αριθμό οχημάτων ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των Αρχών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

Όπως όλα δείχνουν δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές.

«Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στο έλεος της κακοκαιρίας» δήλωσε στο ίδιο μέσο o δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ο οποίος τόνισε ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν για μία ακόμη φορά ιδιαίτερα έντονα.

Εξάλλου, με απόφασή του κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, 16 άνδρες με οκτώ οχήματα επιχειρούν σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ