ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένο το κέντρο της Αθήνας από το μποτιλιάρισμα

Ακινητοποιημένο το κέντρο της Αθήνας από το μποτιλιάρισμα
CNN Greece/ Κώστας Πλιάκος

Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, αυξημένη κίνηση σημειώνεται στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στη συμβολή των οδών Λ. Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας.

Το μποτιλιάρισμα είναι αποτέλεσμα της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, καθώς κεντρικές αρτηρίες έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, 11 και 12 Νοεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι.

Αύριο το πρωί θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομολόγου της.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου και η Αίγυπτος στις 10 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ