ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Απεγκλωβισμός εγκύου λίγο πριν τον τοκετό - Δεκάδες οι επιχειρήσεις διάσωσης

Κρήτη: Απεγκλωβισμός εγκύου λίγο πριν τον τοκετό - Δεκάδες οι επιχειρήσεις διάσωσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Σε δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που «χτύπησε» πολλές περιοχές του νησιού την Τρίτη.

Μεταξύ των πολλών απεγκλωβισμών είναι και αυτός μίας εγκύου από την περιοχή της Ανάληψης.

Η γυναίκα έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο μαιευτήριο καθώς είχε φτάσει η ώρα του τοκετού, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους

Από τις πρωινές ώρες της Τρίτης «άνοιξαν» οι ουρανοί, με το νερό να πέφτει για ώρες σε πρωτόγνωρες ποσότητες, μετατρέποντας τη Χερσόνησο, τα Μάλια, τη Σταλίδα και την ευρύτερη περιοχή σε «ποτάμι» με ορμητικούς χειμάρρους να απειλούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Οι καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και δρόμους ήταν πολύ μεγάλες.

Οι πολίτες και οι επαγγελματίες του δήμου δεν πίστευαν στα μάτια τους, αντικρίζοντας τις περιουσίες τους να έχουν θαφτεί στις λάσπες, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του neakriti.gr.

Έχουν πληγεί τρεις φορές σε διάστημα λίγων ημερών

Μέσα σε λίγες μέρες, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν πληγεί τρεις φορές.

Την πρώτη φορά είδαν το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού να καταστρέφει τις ελιές τους και να «πληγώνει» τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά.

Τη δεύτερη φορά είδαν τους ουρανούς να ανοίγουν και να τους πλημμυρίζουν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, δρόμους και μαγαζιά, προκαλώντας τους ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές.

Και πάνω που προσπαθούσαν να καταγράψουν τις πληγές τους και να βάλουν σε μια τάξη τις διεκδικήσεις τους για αποζημιώσεις, ήρθε χθες το πρωί το χειρότερο χτύπημά τους από πρωτόγνωρης έντασης και μεγέθους βροχοπτώσεις.

Βέβαια, οι έντονες βροχές υπήρχαν καθ’ όλη της διάρκεια της νύχτας από Δευτέρα προς το ξημέρωμα της Τρίτης. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες και οι πιο καταστροφικές και ανεξέλεγκτες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν χθες γύρω στις 10 πρωί, μετατρέποντας αρκετές περιοχές του Ηρακλείου και της Ανατολικής Κρήτης σε χειμάρρους, λίμνες και σε περιοχές που θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο.

Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο και απότομο, που ο κόσμος αιφνιδιάστηκε, με συνέπεια να κινδυνεύσουν άνθρωποι που σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Στο δήμο Χερσονήσου χρειάστηκε οι αρμόδιοι να επέμβουν τουλάχιστον σε οκτώ απεγκλωβισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ