ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Προσαγωγές και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τις μετακινήσεις μετά την εκκένωση του ΕΜΠ

Εξάρχεια: Προσαγωγές και έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τις μετακινήσεις μετά την εκκένωση του ΕΜΠ
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Σε 10 προσαγωγές και ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κορωνοϊού και των προβλεπόμενων κανόνων μετακίνησης εν μέσω lockdown, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά τη συγκέντρωση και πορεία περίπου 150 άτομων στην πλατεία Εξαρχείων. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά την αστυνομική εκκένωση του Πολυτεχνείου και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Η αστυνομική επιχείρηση στο ιστορικό κτήριο έγινε λίγο μετά τη δήλωση που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την οποία διαμήνυσε ότι «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο, καθώς και ότι η αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον νόμο».

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο έγινε λίγο πριν από τις 15:30 της Παρασκευής και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., έχουν προσαχθεί 68 άτομα τα οποία έχουν ήδη οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε αντίστοιχη επιχείρηση με αυτή στο ΕΜΠ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στην πρυτανεία της πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, που ήταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερις ημέρες, πραγματοποιώντας σε 24 προσαγωγές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ