ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη σπείρα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Αποκλειστικό CNN Greece: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη σπείρα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
CNN GREECE

Είχαν στήσει μια αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση πουλώντας ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας καθώς μετέτρεψαν τους δρόμους γύρω από τις οδούς Ιάσωνος, κολοκυνθους και Κεραμεικού σε υπαίθριο στέκι.

Συνολικά 20 άνδρες κυρίως αφρικανικής καταγωγής, διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες αφού πρώτα είχαν μοιράσει τους ρόλους, ώστε κάποιος να έκανε το τσιλιαδόρο, κάποιος τον ταμία και κάποιος να πουλούσε τα ναρκωτικά.

Στα βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece έχουν καταγράφει οι κινήσεις της σπείρας των εμπόρων την στιγμή που διακινούν τα ναρκωτικά.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια της έρευνας τους μετά από εισαγγελική διάταξη, φαίνονται τα μέλη της εγκληματικής ομάδας να δίνουν χέρι με χέρι τις νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιέχουν από 0,5 έως και 4,5 γραμμάρια ναρκωτικών σε κάθε συσκευασία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται περίπου 100 παρόμοια βίντεο.

Το εντυπωσιακό πάντως για τους αστυνομικούς στην επιχείρηση για τη σύλληψη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τους πέρναγαν χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών εντόπισαν στα ίδια σημεία άτομα που είχαν συλλάβει για τα ίδια αδικήματα και μάλιστα λίγο καιρό πριν.

Και είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αρκετοί από τους συλληφθέντες ήταν έξω με περιοριστικούς όρους καθώς είχαν συλληφθεί και πάλι για διακίνηση ναρκωτικών και παρόλα αυτά δεν πήραν το δρόμο για τη φυλακή αλλά επέστρεψαν στα ίδια σημεία για να πουλήσουν και πάλι ναρκωτικά.

Και αφού λοιπόν ήταν ελεύθεροι και γνώριζαν πως έπρεπε να «στήσουν» ξανά την «επιχείρηση» τους, άρχισαν να κρύβουν και πάλι τις πλαστικές συσκευασίες με τις απαγορευμένες ουσίες σε δέντρα, κάδους απορριμμάτων και φρεάτια ενώ είχαν και τσιλιαδόρους σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να τους ειδοποιούν όταν εμφανίζονταν οι αστυνομικοί.

Η έρευνα πάντως δεν σταματά καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που έφερνε τα ναρκωτικά και τα διέθετε στη συγκεκριμένη συμμορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ