ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πέντε παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση σε αυλή καφενείου με δύο κινητά

Lockdown: Πέντε παιδιά κάνουν τηλεκπαίδευση σε αυλή καφενείου με δύο κινητά
Facebook/Lakis Xouleis

Πέντε παιδιά του δημοτικού από το χωριό Πεύκη του Πύργου δεν έχουν την «πολυτέλεια» να κάνουν τηλεκπαίδευση όπως άλλα παιδιά στη χώρα καθώς δεν έχουν τα απαραίτητα: πρόσβαση στο διαδίκτυο και τάμπλετ ή λάπτοπ.

Για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, φιλοξενούνται στο καφενείο του χωριού. Κάθονται με τα μπουφάν τους και τις μάσκες τους έξω, σε τραπέζια, με δύο κινητά τηλέφωνα και τα βιβλία τους.

Οι εικόνες αυτές δείχνουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για πολλά παιδιά της χώρας που δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών είτε επειδή είναι σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτης του καφενείου – ψησταριάς.

Αυτό που ζητάει ο Γρηγόρης Ξουλεής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν, γιατί εκτός των άλλων και ο καιρός θα αλλάξει σε λίγο και οι μικροί μαθητές δεν θα μπορούν πια να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο.

Όπως λέει στo τοπικό μέσο:

«Το χωριό μας όπως εκτός από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει ίντερνετ και εγώ ως πρόεδρος της κοινότητας εδώ και ένα χρόνο έχω υποβάλλει αίτημα που μάλιστα έχει πρωτοκολληθεί για να αποκτήσει η Πεύκη έστω σ το κοινοτικό κατάστημα, πρόσβαση στο διαδίκτυο το οποίο όπως καταλαβαίνετε ιδιαίτερα μετά τα επαναλαμβανόμενα lockdown αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Όλες οι δουλειές και η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο όπως και των αγροτών γίνεται διαδικτυακά και βεβαίως και το μάθημα των παιδιών μας του δημοτικού με την τηλεκπαίδευση αφού τα σχολεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας. Απάντηση έως τώρα δεν έχω πάρει, παρότι απευθύνθηκα όπου μπορούσα και οι απαντήσεις που πήρα ήταν ότι κι άλλα χωριά δεν έχουν και περιμένουν τη σειρά τους για να συνδεθούν! Τα παιδάκια λοιπόν του σχολείου που πηγαίνουν δημοτικό στο Γούμερο, τώρα μένουν στα σπίτια τους στο χωριό και οι γονείς έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί ούτε ίντερνετ υπάρχει για να κάνουν μάθημα διαδικτυακό, ούτε τάμπλετ έχουν! Το μόνο οίκημα του χωριού που έχει ίντερνετ είναι το δικό μου μαγαζί που είναι ψησταριά- καφετέρια και που τώρα είναι κλειστό με απόφαση της κυβέρνησης όπως όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μη μπορώντας λοιπόν να βλέπω αυτήν την κατάσταση, έχω διαμορφώσει λίγο ένα χώρο έξω από το κατάστημα όπου τα παιδιά κάθονται μέσα στο κρύο πλέον να κάνουν μάθημα, τους έδωσα ένα παλιό λαπτοπ που είχα αλλά δεν φτάνει όπως καταλαβαίνετε και τα παιδιά έχουν και ένα κινητό. Με το ίδιο κινητό προσπαθούν να κάνουν μάθημα τρία παιδιά μαζί! Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για όλους! Πέντε παιδιά μέσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση».

Το θέμα αυτό πήρε μεγάλη διάσταση. Μάλιστα, ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την κινητοποίηση, όπως ενημερώνει ο κ. Ξουλεής μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, πως τον ενημέρωσαν ότι το ζήτημα θα επιλυθεί από Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ