Οι Τούρκοι δεν παρενόχλησαν αυτή τη φορά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο
Κανονικά απο-προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου το αερροπλάνο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κω προς τη Ρόδο και από τη Ρόδο προς την Αθήνα χωρίς να υπάρξει τουρκική αντίδραση, αν και οι προθέσεις της μετάβασης του προέδρου της Δημοκρατίας από την Κω στην Ρόδο εμπεριείχαν και μήνυμα προς τους γείτονες.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Τούρκοι είχαν απαγορεύσει στο αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα το οποίο θα απογειωνόταν από τη Ρόδο, με προορισμό το Ιράν, στις 7 Φεβρουαρίου να διέλθει από τον εναέριο χώρο τους. Πριν την αναχώρηση από την Ελευσίνα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατέθεσε το σχέδιο πτήσης το οποίο προέβλεπε στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν.
Αμέσως, η Τουρκία διαμήνυσε ότι δεν εγκρίνει το σχέδιο πτήσης καθώς το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό και υπάγεται στο υπ. Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου δεν μπορεί με σταθμό τη Ρόδο που θεωρείται από την Άγκυρα «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη , να μπει στον τουρικό εναέριο χώρο.
Καραβάνι αλληλεγγύης αναχωρεί για την Κούβα - Θα μεταφέρει φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης (vid)
21:02
Έρχεται νέα αλλαγή του καιρού: Πότε κατεβαίνουν τα κοντομάνικα από τις ντουλάπες
20:52
Αυτές είναι οι βρετανικές βάσεις που πήραν το «πράσινο φως» για χρήση από τις ΗΠΑ
20:43
Hellenic Train: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω 24ωρης απεργίας
20:33