Οι Τούρκοι δεν παρενόχλησαν αυτή τη φορά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο
Κανονικά απο-προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου το αερροπλάνο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κω προς τη Ρόδο και από τη Ρόδο προς την Αθήνα χωρίς να υπάρξει τουρκική αντίδραση, αν και οι προθέσεις της μετάβασης του προέδρου της Δημοκρατίας από την Κω στην Ρόδο εμπεριείχαν και μήνυμα προς τους γείτονες.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Τούρκοι είχαν απαγορεύσει στο αεροπλάνο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα το οποίο θα απογειωνόταν από τη Ρόδο, με προορισμό το Ιράν, στις 7 Φεβρουαρίου να διέλθει από τον εναέριο χώρο τους. Πριν την αναχώρηση από την Ελευσίνα ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατέθεσε το σχέδιο πτήσης το οποίο προέβλεπε στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν.
Αμέσως, η Τουρκία διαμήνυσε ότι δεν εγκρίνει το σχέδιο πτήσης καθώς το αεροσκάφος είναι στρατιωτικό και υπάγεται στο υπ. Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου δεν μπορεί με σταθμό τη Ρόδο που θεωρείται από την Άγκυρα «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη , να μπει στον τουρικό εναέριο χώρο.
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα ποσά
01:00
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50