ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στη διάθεση του ΕΣΥ η Κεντρική Κλινική Αθηνών

Κορωνοϊός: Στη διάθεση του ΕΣΥ η Κεντρική Κλινική Αθηνών
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την pατρίδα που δοκιμάζονται από τον COVID-19 προτίθεται η Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στόχος μας , είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, (ας μην το παραβλέπουμε) , και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων, εάν αυτό μας ζητηθεί».

Έτσι, η Κεντρική Κλινική Αθηνών, πιστή στην αποστολή της “ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, θα συνδράμει ως εξής:

1. Άμεσα, θέτει στη διάθεση του ΕΣΥ το 25% των κλινών της (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

2. Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κλπ, στα πλαίσια της άδειας λειτουργίας της.

3. Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ, και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

4. Υλοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course) διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας κας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την ευθύνη του ΔΣ της Κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID, με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής.


ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ