ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης:Οι νοσηλευόμενοι περιθάλπονται υπό δύσκολες αλλά ασφαλείς συνθήκες

Κορωνοϊός – Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης:Οι νοσηλευόμενοι περιθάλπονται υπό δύσκολες αλλά ασφαλείς συνθήκες
ΙΝΤΙΜΕ/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει :

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα».

«Οι εξαιρετικοί μας ιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσηλευομένων, με ενότητα, ομοθυμία και ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Όλοι μαζί, ως μια ομάδα, σαν μια οικογένεια, θα δώσουμε τον κοινό αγώνα και θα τα καταφέρουμε», καταλήγει.

Δραματική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είναι δραματική.

Η έκρηξη διασωληνώσεων και νοσηλειών έφερε το ΕΣΥ στη Μακεδονία στα όρια του.

Οι ΜΕΘ και οι κλίνες COVID έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί. Ήδη έχουν αρχίσει να διασωληνώνονται ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Open.

Η παθολόγος-εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα, από τη μονάδα COVID του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είπε σε διαδικτυακή εκδήλωση ότι:

«Πλέον στις πτέρυγες Covid ένα ποσοστό των περιστατικών κανονικά και με βάση το νόμο δε θα έπρεπε να νοσηλεύεται εκεί, αλλά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με πολύ περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μόνιτορ».

Δύο κινήσεις τη κυβέρνησης δεν αφήνουν αμφιβολίες για το ότι η κατάσταση είναι δραματική:

-Πρώτον, έχει ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών στις 200 κλίνες ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν.

-Δεύτερον, στο parking του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έχει στηθεί ένα υπαίρθιο νοσοκομείο. Αποτελείται από κοντέινερ μέσα στα οποία υπάρχουν γραφεία, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Προς το παρόν, το μόνο φως ελπίδας στη Θεσσαλονίκη είναι ότι στις δύο τελευταίες εφημερίες σημειώθηκε μια μικρή πτώση στις εισαγωγές για Covid.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ